EnglishenEnglish
Facebook
ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Εκδόσεις

Giannouli, I., Karadimitriou, A., Archontaki, I. and Papathanassopoulos, S. "COVID-19 vaccine hesitancy: analyzing anti-vaccine rhetoric on Greek Facebook"

Giannouli, I., Karadimitriou, A., Archontaki, I. and Papathanassopoulos, S. "COVID-19 vaccine hesitancy: analyzing anti-vaccine rhetoric on Greek Facebook". Online Media and Global Communication, 2024. https://doi.org/10.1515/omgc-2024-0008

Η διάκριση μεταξύ πεποιθήσεων και γεγονότων, καθώς και μεταξύ επιστήμης και ψευδοεπιστήμης, φαίνεται να είναι θολή στην εποχή της μετα-αλήθειας. Η παρούσα μελέτη αντλεί εμφορείται από τον δημόσιο διάλογο σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων COVID-19 κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με στόχο να διερευνήσει τις αφηγήσεις των σκεπτικιστών του εμβολίου COVID-19 στην ελληνική διαδικτυακή δημόσια σφαίρα. Για τους σκοπούς της μελέτης, αναλύονται αναρτήσεις στο Facebook από σελίδες και δημόσιες ομάδες χρηστών κατά τη διάρκεια μιας περιόδου τριών μηνών (από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως τον Νοέμβριο του 2021), εστιάζοντας κυρίως σε περιεχόμενο που σχετίζεται με τον εμβολιασμό COVID-19.