EnglishenEnglish
Facebook
ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Εκδόσεις

Greece: A Continuous Interplay between Media and Politicians. Media in Third-Wave Democracies. Southern and Central/Eastern Europe in a Comparative Perspective

«Greece: A Continuous Interplay between Media and Politicians. Media in Third-Wave Democracies. Southern and Central/Eastern Europe in a Comparative Perspective. Edited by Péter Bajomi-Lázár. Budapest, L'Harmattan, 2017.


Το κεφάλαιο αυτό αναφέρεται στις επιπτώσεις του εκσυγχρονισμού και της εμπορευματοποίησης των μέσων επικοινωνίας στη δημοσιογραφία και την πολιτική στη  νεότερη Ελλάδα. Η περίπτωση της Ελλάδας είναι ενδιαφέρουσα για δύο βασικούς λόγους: πρώτον, η Ελλάδα φαίνεται να είναι πολύ ευέλικτη και προσαρμοσμένη στις εξελίξεις των εξελίξεων των  νέων μέσων. Δεύτερον, οι εξελίξεις αυτές εξακολουθούν να επηρεάζονται σημαντικά από την προβληματική πολιτική ιστορία της χώρας. Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι δεν είναι σύμπτωση το γεγονός ότι δεν είχαν χορηγηθεί τηλεοπτικές άδειες για 27 χρόνια. Οι διαδοχικές κυβερνήσεις από το 1989, έτος της απελευθέρωσης της τηλεόρασης, φαίνεται να αναλώνονται σε τακτισμούς, σε ένα «ιδιότυπο παιχνίδι» με ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών που έχουν παράλληλα άλλα συμφέροντα στην ελληνική οικονομία. Σήμερα, φαίνεται ότι έχουμε εισέλθει σε μια νέα εποχή "αλληλεπίδρασης" μεταξύ ιδιοκτητών μέσων και πολιτικών.